"30 ezer láb magasságban a levegőben", azaz több mint 9 ezer méteren kezdett gitáros istentiszteletbe a híveiből összeálló kórus segítségével egy vélhetően Németországba tartó philadelphiai lelkész, Jack Jensz Jr. - aki először olyan jó ötletnek tartotta a dolgot, hogy még a TikTokra is feltöltött egy videót az előadásról.


Azonban az eredetileg "Átvesszük az irányítást a gépen Jézus nevében" kísérőszöveggel megosztott videót - melyről a Daily Mail is beszámolt - időközben törölte, mert rengeteg kommentelő kiakadt azon, hogy az énekléssel rá akarták erőltetni a hitüket a többi utasra.

Viszont az egyik kritikusnak hála - aki azzal a szöveggel osztotta meg újra a videót Twitteren, hogy "Nem. Én a kijárat ajtaját nyitnám ki" - a produkció még mindig megtekinthető.

Nope. I'd be pulling the exit door open. pic.twitter.com/CEOQSX4Y3g

- Ryan James Dee  (@RyanJamesDee) April 15, 2022

A videó azután is nagy visszhangra talált, hogy a lelkész törölte TikTokról, hiszen a twitteres verziót eddig közel 10 millió alkalommal játszották le, és itt is hasonló aktivitásra ösztönözte a felhasználókat, mint TikTokon.

A Mail azt írja, hogy egyelőre nem tudni: a repülő egy kereskedelmi légitársaság járata volt-e, ahol egyes utasok egyszerűen dalra fakadtak, vagy az utazók mindegyike ugyanahhoz a vallási csoporthoz tartozott-e, ahogy azt sem, hogy előzetesen kértek-e engedélyt a legénységtől vagy az utastársaktól az éneklés elkezdése előtt.

A repülőgép fedélzetén tartózkodó utasok egy részének azonban nem nyerte el a tetszését a rögtönzöttnek tűnő dalolászás.

Jack Jensz Jr. a Daily Dot szerint egy amerikai lelkész, a Philadelphiában működő Kingdom Realm Ministries nevű vallási szervezet alapítója. Közösségimédia-aktivitásából azonban az derül ki, hogy az elmúlt hét egy részét Németországban és Európa-szerte töltötte, ahová a ez a járat is tarthatott - írja a TMZ.

A lelkész és felesége az elmúlt hetekben arról is posztoltak a közösségi médiában, ahogy az ukrán határ mentén dolgoztak.

Az online kommentek különösen az egyik, kockás inget viselő kopasz férfi reakcióját emelték ki, aki nagyon bosszúsnak tűnik, miközben a kamerába néz.

A kék inges fickó két másodpercre van attól, hogy kiugorjon a repülőgépből

- írta egyikőjük. A videót eredetileg egy hete tette közzé a lelkész, de a közösségi médiában nagy vitát váltott ki, mivel egyesek szerint az énekléssel "ráerőltették" a hitüket a többi utasra. Illetve többen azt is felvetették, hogy ha nem keresztények, hanem zsidók vagy muszlimok csinálták volna ugyanezt, az hatalmas visszatetszést váltott volna ki a fedélzeten.

Ilhan Omar, Minnesota állam 5. kongresszusi körzetének képviselője - aki muszlim vallású - a következő szöveggel osztottam meg a videót Twitteren: "Azt hiszem, a családomnak és nekem közösen kellene imádkoznunk, amikor legközelebb repülőn ülök. Mit gondolnak, mi lenne a vége?"

De még egyes keresztények szerint is túlzás volt az egész. "Keresztény vagyok, és nem hiszem, hogy ezt bárkire is rá kellene erőltetni, imádkozzatok privát keretek között."

Azonban nem mindenki volt ennyire elmarasztaló az előadással kapcsolatban. Az egyik Twitter-kommentelő így fogalmazott:

Nem találok semmi rosszat ebben a videóban. Épp ellenkezőleg, nagyon tisztelem az előadó és éneklő embereket. »Hirdessétek az evangéliumot az egész világnak.«

A legtöbb felhasználó viszont enyhén szólva nem került emelkedett állapotba a videó láttán, sőt, néhányan azt is mondták, hogy "kinyitották volna a vészkijáratot", vagy visszakövetelték volna a pénzüket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!