Egy vasárnap este közzétett videó azt mutatja be, ahogy egy indiai vásáron felállított szabadeséstorony mozgó eleme a földre zuhan több tucat emberrel a fedélzetén.


A baleset Pandzsáb állam Mohali nevű városában történt, helyi idő szerint vasárnap 21 óra 15 perc körül - írja az NDTV nevű helyi csatorna beszámolója alapján a Business Insider.

Live Visual of swing breaking in #Mohali phase 8, Many people got injured. Around 16 women & kids were hospitalised after the incident. pic.twitter.com/bay5IfzHLB

- Nikhil Choudhary (@NikhilCh_) September 4, 2022

A meghibásodott szabadeséstorony egy toronyból és egy olyan kör alakú platformból áll, amely felfelé haladva még forog is, mielőtt lezuhanna. Az ilyen, főként vidámparkban felállított attrakciókat úgy tervezték, hogy a földre érkezés előtti utolsó pillanatban megálljanak, de a balesetet okozó gép valamiért nem fékezett egyáltalán, így a zuhanással járó érkezés fizikai fájdalmait is átélhették a platformon ülők.

A klipet Nikhil Choudhary, a TV9 hindi nyelvű műsorszolgáltató újságírója osztotta meg Twitteren, aki azt írta, hogy

a baleset után 16 nőt és gyereket szállítottak kórházba.

A 15 méter magas torony utasokat szállító platformján mintegy ötven ember tartózkodott a Business Standard című angol nyelvű helyi lap szerint. A Hindustan Times pedig arról számolt be, hogy több 10 év körüli gyerek is kórházi kezelésre szorult a baleset után. De egyes sajtóértesülések szerint olyan súlyos volt a baleset, hogy a platformon ülők felét kórházba kellett szállítani.

Kész szerencse, hogy vasárnap estig nem érkezett jelentés halálos áldozatokról, mivel a helyi médiának nyilatkozó szemtanúk szerint az egy vásár idejére, ideiglenesen felállított vidámparkban akkor éppen nem is volt egy mentőautó sem készenlétbe helyezve. A rendőrség természetesen nyomozást indított az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!