Megdöbbentő videó kering az interneten, amin az látható, hogy egy nagy méretű hal a látogatók szeme láttára az akvárium üvegének csapódik, majd elpusztul. A történtekért sokan a vakuval fényképező turistákat tették felelőssé.


A megrázó eset az egyik japán állatkertben történt. A nagy akváriumot sok ember vette körül és a kérések ellenére sokan úgy döntöttek, hogy vakuval fényképeznek. Az egyik tonhal rosszul reagál a folyamatos villogásra, és lefilmezték, ahogy nagy sebességgel szinte belerobban az üvegbe. A tengeri állat az ütközés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül elpusztult

A szakemberek elmondták, hogy ezek az akvárium-tartályok általában erősen fényvisszaverő akril anyagból készülnek és befolyásolhatják a halak látását az üveg másik oldalán.

„Képzeljük el, milyen sebességgel úszott be az a hal az akvárium sűrű üvegfalába. Ez borzasztó” – mondta egy megdöbbent látogató. „Még soha nem láttam tonhalat úszni, és nem tudtam, hogy ilyen gyorsak. Ez szinte valószerűtlennek tűnt” – tette hozzá egy másik turista a ladbible.com írásában a 2013-ban történt eset kapcsán.

Nem véletlen, hogy a legtöbb helyen tiltják a vakuzást. „Kérjük, kapcsolja ki a vakut, amikor az akváriumban fényképez. "Jobb fotókat készíthet vaku nélkül – állataink és más látogatóink pedig hálásak lesznek” - írta weboldalán a kaliforniai Monterey Bay Aquarium.

A londoni Sea Life akvárium sem engedélyezi a vakuval történő fotózást, „mivel ez megijesztheti és károsíthatja az ott élő állatokat”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!