Az egynapos fesztivál a kortárs folk, illetve az abból merítő hazai és nemzetközi előadók felülete szeretne lenni Budapesten. Nem minden zenész kapcsolódik ugyan közvetlenül a kiadóhoz, mégis van egy hangzástól és szubkultúráktól független, attitűdbeli közösség a színpadra álló produkciók között.

Lone Waltz Records: “Énekes-dalszerzőkként megvalósítunk egy olyan rendszert, amiben egymást és magunkat tudjuk megjeleníteni és egymás referenciáiként tudunk szolgálni a zenénkről szóló párbeszédben. Ez egy olyan nyitott együttműködés, mely mindhármunk autonóm, egymástól jórészt független zenei tevékenységének közös nevezői mentén szerveződik és mivel nyitott, hosszabb távon olyan alkotók munkáinak megjelentetését is célozza, akik mellett jól tudjuk érezni magunkat ebben a lemeztáskában.” Beszélnek a kiadóról annak alapítói: Upor András (Andras Upor), Misota Dániel (Zanzinger), Lukács Á. D. (Duke Bluebeard)

Lineup

Az idén tíz fellépőt felvonultató fesztivál programjában arra törekedett, hogy a kiadó előadói mellett olyan hazai és nemzetközi fellépőket hozzon el Budapestre - akár először -, akiknél fontos szerepet játszik a bensőséges, néha akár zavarba ejtő személyesség.

A Szardíniáról érkező Beeside következő nagylemezének egyik kulcstémája lesz a sziget lakosainak olaszországi szétszóródása, és a szardíniaiak beilleszkedése az olasz társadalomba. A Stray Dogg tagjaként Szerbia és Horvátország egyik legnépszerűbb dalszerzőjévé vált Dukat Stray minimalista folk-popja, az itthon már jól ismert I Am Soyuz - Lone Waltz Records - pedig nem csak a világ rejtett zugaiban megismert különös figurákról szól, hanem a nőként való érvényesülésről is. Makó Dávid The Devil’s Trade nevű produkciójában pedig a magyar és az amerikai népzene olvad össze kortárs egésszé. Reema is fellép a fesztiválon, koncertje igazán különleges alkalom: a londoni dalszerző-énekesnő ugyanis először mutatja be Magyarországon októberben megjelent “The LowSwing Sessions” című EP-jének anyagát. A lemez Berlinben, teljesen élőben, analóg módszerrel készült, kamarazenekari kísérettel.

A hazai színtérről a fesztiválon a kiadó berkeiből a Papaver Cousins nevű folk-blues duó, a zenekari felállásra átálló Zanzinger, az energikus, populáris zenei stílusokat notóriusan újraértelmező The Matter, a saját meghatározása szerint folk-pop műfajban alkotó Duke Bluebeard és az igen színes műfaji palettáját egy szál gitárral megjelenítő Upor András lép fel.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!