Az IDF szerint befejezték a Hamász parancsnoki struktúrájának felszámolását, 8000 fegyveressel végeztek Gáza északi részén.


A BBC beszámolója szerint Daniel Hagari, az IDF szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a palesztin fegyveresek már csak szórványosan és „parancsnokok nélkül" tevékenykednek a térségben. Hagari szerint az Izraeli Védelmi Erők most a Hamász felszámolására összpontosítanak Gáza déli és középső részén.

Tavaly novemberben az izraeli hadsereg megrohamozta a gázai al-Sifa kórházat, miután olyan hírszerzési értesüléseik voltak, hogy a kórház alatt komoly alagútrendszer húzódik meg, ami a terroristák bázisául szolgál. Ezt az információt az Egyesült Államok is megerősítette, de a terrorszervezet nem ismerte el, hogy az egészségügyi intézmények alól irányítanák hadműveleteiket.

A felvétel 360 fokos kamerával készült, egy egyszerű böngészőben az egérrel lehet „mozgatni a fejünket”. A nyilvánosságra hozott képeken leginkább csak csupasz folyosók látszanak, semmilyen eszköz vagy tárgy nem árulkodik a járatok funkciójáról.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!