Összetűzésbe került a rendőrökkel egy férfi szombat este fél nyolc előtt nem sokkal a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilika mellett - írja az Index.hu.

A BRFK a lap megkeresésére elmondta: szombat este fél 8 előtt nem sokkal a rendőrök egy suzukis ellen intézkedtek a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út és Andrássy út kereszteződésénél, mert a férfi a piros lámpánál zavartan viselkedett, és becsmérlő kifejezéseket tett.

A sofőr rükvercben megpróbálta elütni az egyik rendőrt, majd menekülni próbált, és közben kis híján elütötte a másik járőrt is. Ekkor rendőrautóval a nyomába eredtek, de a kék Suzuki a záróvonalon megfordult, majd egy robogós ételfutárral összetalálkozva újra visszafordult. Ám a futár leszorított az útról, így a rendőröknek végül sikerült elfogni.

Az esetről készült videón látszik, hogy az agresszív férfit csak nehezen sikerült letepernie a két rendőrnek. Az alkoholszonda a férfinél pozitív értéket mutatott. Az egyik járőr az akció közben a könyökén megsérült, őt mentővel kórházba szállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentéssel él az illetékes ügyészség felé.


hirdetés