Mi is beszámoltunk arról, hogy bot sértette fel egy két és fél éves kisfiú szemét kirándulás közben. A szülők mentőt hívtak hozzá, de állításuk szerint két kórház is megtagadta az ellátást.

Mint azt az RTL Klubnak az anya elmondta, először elindultak a mentővel, ám útban a Bajcsy Kórház felé üzenet jött a diszpécsertől, hogy forduljanak vissza, mert nincsen gyermek aneszteziológus.

Később a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája is reagált a történtekre. Levelükben az áll, hogy a 2019. április 18-án, csütörtökön délután érkező, balesetet szenvedett gyermeket az intézményben soron kívül, a szakma szabályainak megfelelően ellátták, függetlenül attól, hogy ezen a napon a klinika nem volt a sürgősségi ügyeletre kijelölt fővárosi intézmények között.

A Népszava információi szerint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház elismerte a felelősségét a fiú ellátásával kapcsolatban: a lezárult belső vizsgálatuk megállapította, hogy a kórházban, mint ügyeletesnek, el kellett volna végezni az elsődleges szakorvosi ellátást, vagy telefonos értesítés után kellett volna a beteget továbbküldenie a Semmelweis Egyetem klinikájára.