Majdnem százan tüntettek szombaton a józsefvárosi önkormányzat épületénél – írja a 444.

Az eseményről a Ripost ezekkel a szavakkal adott hírt: „Elegük lett a józsefvárosiaknak Pikó András ámokfutásából, ezért egy jókora tömeg gyűlt össze szombaton a polgármesteri hivatal előtt.”

A kerületi lap videót készített a tüntetésről, amiből több furcsaságra is fény derül.

Például arra, hogy többen bevallják, hogy vidékről érkeztek, van aki nem is tudja, miért Józsefvárosban tüntet, mások pedig egy internetes hirdetésre jelentkeztek. Olyan is akad, aki saját bevallása szerint magyarul sem beszél.

Security Check Required

null

hirdetés

Az egyik tüntető élő közvetítésben jelentkezett be a helyszínről, ebben elhangzik, hogy 250-en érkeztek Szolnokról.

Semmi sem drága

"Pikóék szerint vidéki bértüntetők tüntettek ellenük." Ez a video, melyet az egyik szervező ma élőben közvetített a Facebook-on, minden kérdésre...

"Látható, hogyan állnak be a buszok, hogyan árulják el, hogy Szolnokról jöttek, hogyan hiszik azt, hogy egy iskolát kell bezáratni, hogyan gondolják iskolának a polgármesteri hivatalt. Józsefvárosiak nem nagyon voltak ezen a tüntetésen"

írja Pikó András polgármester, hozzátéve: "Tudom, ez nem jelenti azt, hogy a kerületben minden rendben lenne. Azonban a közös problémáink megvitatása és megbeszélése nem így kell, hogy történjen: szétszórt fecskendőkkel, melyeket aztán a munkatársaink szednek össze és olyan ideutaztatott, szegény vidéki romákkal, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik Józsefvárosban."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés