A csapatok és az F1-es személyzet azt az utasítást kapta, hogy az Imola környéki árvíz miatt ne menjenek a pályára.


Kedden az áradásveszély miatt már idő előtt el kellett hagyniuk a dolgozóknak az imolai pálya helyszínét, és az esőzés azóta hagyott alább: kérdésessé vált, hogy meg tudják-e tartani hétvégén az Emilia-Romagna Nagydíjat.

A Motorsport.com riportere, Adam Cooper arról írt a Twitteren, hogy a személyzet jelen állás szerint szerdán nem mehet a pályára, illetve azt is kiemelte, hogy ma délelőtt sok megbeszélést fognak folytatni a versenyhétvégéről.

A legnagyobb kérdés pedig az, hogy egyáltalán meg tudják-e rendezni a versenyt.

A post shared by Sky Sport Formel1 (@skysportformel1)

– írta Cooper a közösségi oldalán.

A Motorsport.com írt róla korábban, hogy a tartós rossz idő miatt természetesen beindultak a találgatások arról, hogy az esemény veszélybe kerülhet, Emilia Romagna térségben ugyanis súlyos károkat okoztak az elmúlt hetek viharai és hétfőn a helyi katasztrófavédelem vörös riasztást adott ki, mivel szerda estig akár 150 mm csapadék is hullhat a térségben. Az előrejelzések szerint az eső akár vasárnapig kitarthat.

Meteorológiai adatok szerint május másodikán és most kedden összesen annyi csapadék esett le Emilia-Romagnában mint hat hónap alatt szokott, ugyanakkor a hatóságok arra számítanak, hogy szerda estétől már jóval kevesebb csapadék várható, így normalizálódhat a helyzet a versenyhétvégére.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!