A világbajnoki címvédő és az összetettben jelenleg is vezető Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája pályacsúcsot futva nyerte meg szombaton a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzését.

Az ötszörös vb-győztes versenyző mögött Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája zárt másodikként, míg a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel (Ferrari) harmadik lett.

A szombati időmérő edzést viszont Verstappen nyerte, így a vasárnapi futamot ő kezdheti az élről. A pole pozícióról is döntő, 12 perces utolsó részben első nekifutásra Verstappen volt a leggyorsabb 1:14.958 perccel, amellyel újfent megjavította a pályacsúcsot. A holland versenyzőt az utolsó pillanatokban sem lehetett megállítani, hibátlan körrel, 1:14.572 perces idővel szerezte meg F1-es pályafutása első pole pozícióját.

A szabadedzés előtti gyakorlás tízperces késéssel indult, és ennyivel rövidebb is lett, a fél órával korábban véget ért Forma-2-es futamon ugyanis egy versenyautóból olaj került a Hungaroring aszfaltjára. A pályamunkások az F2-es verseny leintése után azonnal megkezdték a síkosságmentesítést, de ez viszonylag sok időt vett igénybe, így a Forma-1 mezőnye csak 12.10-kor gurulhatott ki a pályára.

Az edzésen előbb Vettel, majd Hamilton, aztán Verstappen volt a leggyorsabb, az utolsó 25 percben pedig szinte minden pilóta a leggyorsabban kopó, de a legjobb köridőt biztosító szuperlágy gumikeverékekkel igyekezett javítani az addig megfutott idején.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>