Max Verstappen nyerte a Forma-1 történetének első sprintfutamát, így ő indulhat az élről vasárnap a Brit Nagydíjon.

Lewis Hamilton kissé beragadt a rajtnál, Verstappen ezt kihasználta, és bevágott elé, majd meg is tartotta a pozícióját, bár a címvédő többször is keményen támadta.

A középmezőnyben Fernando Alonso kapta el a legjobban a rajtot, aki hat helyet javítva egészen az ötödik pozícióig tornászta fel magát. A rajt vesztese a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. volt, aki George Russell-lel ütközött, megpördült, és így a tizenötödik helyig csúszott vissza.

Az 5. körben Sérgio Pérez csúszott ki az egyik kanyarban, és bár meg tudta fogni az autót, mielőtt a falnak csapódott volna, az utolsó előtti helyre került.

Elöl Verstappen majdnem két másodperces előnyt épített fel Hamiltonnal szemben, a harmadik helyen pedig a másik Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas autózott Charles Leclerc (Ferrari) előtt. Alonsót mindkét McLaren-pilóta, Lando Norris és Daniel Ricciardo is megelőzte, Sainz pedig fokozatosan jött előrébb, a 10. körben a tizenkettedik volt.

Egy körrel a vége előtt Verstappen már majdnem három másodperccel vezetett Hamilton előtt, csapattársa, Pérez viszont szenvedett a mezőny hátsó felében, a kicsúszás miatt leradírozott gumikon nem tudott felzárkózni, ki is hívták a bokszba.

Verstappen az utolsó körben kicsit közelebb engedte Hamiltont, de így is nyerte a sprintfutamot, vagyis ő indulhat az élről vasárnap, és három pontot is szerzett, vagyis eggyel növelte az előnyét összetettben az ezúttal másodikként záró Hamilton előtt. A harmadik helyen Bottas végzett.

A sprintverseny végeredménye, vasárnap ebben a sorrendben rajtolnak a pilóták:

CLASSIFICATION: F1 SPRINT

Confirmation of the win for @Max33Verstappen, who takes an extra three championship points and claims pole position for Sunday's race #BritishGP ???????? #F1 pic.twitter.com/ll7JWDX5jj

- Formula 1 (@F1) July 17, 2021

A vasárnapi futam 16 órakor kezdődik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!