A pénteki ülésen új elnököt is választottak, s a tisztséget Alexander Ratner nyerte el, aki eddig a nemzetközi és az európai szövetség főtitkára volt. Az orosz sportvezető a voksoláson 53-42 arányban győzött az olasz Luciano Rossival szemben.

"Óriási megtiszteltetés ez számomra. Alexander Ratnert nagyon jól ismerem, eddig is nagyon jól tudtunk együtt dolgozni az elnökségben. Úgyhogy tovább tudjuk fejleszteni a nemzetközi szövetséget és a sportlövészetet. Nyolc jelölt volt és a három eddigi alelnök mellett engem választottak meg erre a tisztségre" - idézte a magyar szövetség (MSSZ) közleménye Nagy Györgyöt.

A nemzeti szövetség azt is jelezte, hogy a párizsi olimpia évében sorra kerülő kvalifikációs kontinensbajnokságra a pályázati folyamat legvégén már csak a magyar jelentkezés volt versenyben.

"Megpróbálunk megint nagyon jó házigazdái lenni az eseménynek, amelyet szinte már hagyományosan Győrben rendezünk. 2016-hoz hasonlóan ismét ez lesz az utolsó olimpiai kvótaszerzési lehetőség az európaiaknak. Akkor három kvótát is gyűjtöttünk, a magyar versenyzőknek ez megint nagyon jó lehetőség lesz, hogy hazai pályán kiharcolják az olimpiai indulás jogát" - mondta Nagy György.

A tisztújító fórumon azután került sor az elnökválasztásra, hogy Vlagyimir Lisin, az ISSF első embere bejelentette: az ESC-ben viselt elnöki posztjáról lemond, és nem jelölteti magát. Az orosz milliárdos üzletember 2018-ban éppen Rossival szemben nyerte meg az ISSF elnökválasztását, négy vokssal szerezve többet az olasz sportdiplomatánál.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!