Mind a 194 utas túlélte a landolást Dél-Koreában. Hat embert szállítottak kórházba légzési nehézségekkel.


Letartóztattak egy férfit Dél-Koreában, aki leszállás közben kinyitotta az Asiana Airlines repülőgépének vészkijáratát, írja a BBC. A nyitott ajtós landolást mind a 194 utas túlélte. Hat utasnál légzési probléma lépett fel, őket kórházba szállították.

Az OZ8124 számú járat péntek reggel indult útnak Csedzsu-szigetről. A gép ajtaja helyi idő szerint 12 óra 45 perc körül nyílt ki, röviddel a leszállás előtt. A közösségi médiában megjelent videó alapján látható, ahogy az utasszállító ajtónyílásán hatalmas erővel az utasok közé áramlik a levegő.

A járaton több gyerek is utazott, akik egy hétvégi sportversenyre tartottak a helyi média beszámolója szerint. Az egyik szülő a Yonhap hírügynökségnek azt mondta, hogy „a gyerekek remegtek, sírtak és rémültek voltak”.

A harmincas éveiben járó ajtónyitót a földet érés után nem sokkal letartóztatták Daeguban. Az Asiana Airlines közölte, hogy a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

A fedélzeten készült vérfagyasztó videót itt lehet megnézni.

@terrencecaptainplanet

Door of Asiana Airlines plane opens in mid-air just before landing in South Korea; ? 9 people taken to hospital with breathing difficulties ♬ original sound - Captain Planet


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!