Az évekkel ezelőtt meghalt férfi 16 éves korában végzett a szüleivel, majd a holttesteket a hátsó kertben temette el. Évekkel később szökött meg a börtönből.


Véletlenül derült ki egy évekkel korábban elhunyt Ausztráliában élő férfiról, hogy valójában egy szökött amerikai gyilkos volt, aki tinédzserkorában lemészárolta a szüleit, írja az IFL Science. A John Vincent Damon néven új életet kezdő elítélt bűnöző fia egy családfakutató intézetnek küldött DNS-mintának köszönhetően tudta meg, hogy ki is valójában az apja.

A William Leslie Arnold néven született férfi még 16 éves korában végzett otthonukban a szüleivel, majd a holttesteket a hátsó kertben ásta el. A családtagoknak és barátoknak azt mondta, hogy az anyja és az apja elutaztak. Csak két héttel a mészárlás után vallotta be, hogy mi történt, ekkor árulta el a rendőröknek azt is, hol találják a szülők maradványait.

A tinédzsert 1959-ben kétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Arnold éveken át mintarab volt egy nebraskai börtönben, ahonnan egy rabtársával végül 1967. július 14-én megszökött. A két férfi egy harmadik rabtól kapott maszkok segítségével tévesztette meg az őröket egy létszámellenőrzés során, majd a magas szögesdróton átmászva kereket oldottak.

A szökött családirtó John Vincent Damon új életet kezdett. Egy chicagói nővel együtt telepedett le előbb Kaliforniában, majd onnan Ausztráliába költöztek, ahol családot alapítottak. Ott is halt meg még 2010-ben. A gyilkos családja mit sem sejtett a szökevény múltjáról, mindvégig azt hitték, hogy a férfi árvaként nőtt fel.

A múltjára akkor derült fény, amikor 2020-ban Matthew Westover, az Egyesült Államok nebraskai rendőrbíró-helyettese vette át Arnold szunnyadó ügyét. Elődje azt mondta neki, hogy „ezt a fickót soha nem fogod megtalálni”. A nyomozó azonban felkutatta a férfi testvérét, akitől DNS-mintát kért, majd szerencséjére éppen abba az adatbázisba töltötte fel, ahol az Ausztráliában új életet kezdő szökevény fia is feltöltötte a sajátját.

Az amerikai családirtó fia azt mondja, hogy a történtek ellenére sem bánta meg a múlt felkutatását. A személyazonosságát titkoló férfi szerint nincs garancia arra, hogy a családfakutatás során csak olyan dolgok derülnek ki, amikre büszkék lehetnek az emberek. Ellenben örül annak, hogy most már tudja a teljes igazságot az apja múltjáról.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!