"Mint tapasztalhattátok, a YouTube cenzúra hadjárata tovább dübörög, így a csatornám sem úszta meg, és végleg törölték" - írta augusztus végén Gődény György vírusszkeptikus és oltásellenes gyógyszerész. Gődény szerint ő tudományos eredményeken alapuló tartalmakat osztott meg, csak éppen nem azokat, amelyek a fősodrású tudománnyal egyeztek meg. "Ez a közösségi médiafelület nem tűri azokat a tudományos eredményeken alapuló tartalmakat, amik szembe mennek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos - köztudottan logikátlan és sokszor teljesen értelmetlen - COVID-19 állásfoglalásával" - írja Facebook-oldalán.


A gyógyszerész az Odysee videómegosztóra költöztette át a tartalmait, ami egy blockchain-alapú felület. A TechCrunch cikke szerint leginkább a szélsőjobbos tartalommegosztókat vonzhatja, bár az alapító ezt cáfolja.

Gődény György ellen egyébként korábban vádat emeltek rémhírterjesztésért, és rendre kapja a milliós pénzbírságokat is. Közösségimédia-felületein rendre osztja meg áltudományos nézeteit, és valószínűleg köze van a Normális Élet Pártjához is, amit édesanyja lakcímére jegyeztek be, és amit Harkai Bulcsú Bánk alapított, ahogy 2018-ban a választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű kamupártot is, amelynek a vezetői posztját később átvette tőle Gődény.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!