A brit David Icke korábbi futballista és sportriporter a világ egyik legismertebb konteósa, vagyis összeesküvéselmélet-terjesztője. Icke több mint két évtizede szórakoztatja-bosszantja az embereket elméleteivel, amikbe az ufóktól az ezotérián át a világot irányító titkos társaságokig és antiszemita kirohanásokig sok minden belefér.

A YouTube már többször figyelmeztette a káros elméletekkel előálló Icke-ot, többek között 2018-ban, amikor

a YouTube Kids alkalmazáson keresztül a gyerekeket célozta meg konspirációs teóriáival.

Most, közel egymilliós feliratkozásszám után a cég megelégelte az áltudós agymenéseit, és törölte csatornáját. Néhány napja a Facebook is törölte már a profilját, így van rá esély, hogy minden alapot nélkülöző hagymázas őrültségeinek gátat szabjanak. Legutoljára azt a téves és tudományosan nem bizonyítható tételt osztotta meg, hogy az Egyesült Királyságban is egyre szaporodó 5G-tornyok összefüggésbe hozhatóak a koronavírus terjedésével. Hasonló gondolatok miatt az elmúlt hetekben már több ilyen tornyot megrongáltak az országban.

„A YouTube-nak egyértelmű irányelvei vannak minden olyan tartalomra, ami a WHO és az NHS tájékoztatásával szembemenve tagadja az új típusú koronavírus létezését vagy terjedését. Mivel David Icke sorozatosan megsértette ezeket, letöröltük a csatornáját”

hirdetés

- áll a cég szóvivőjének közleményében.

David Icke két éve Magyarországon is tartott már előadást. Akkor nagy botrányt kavart, hogy kis híján az ország vezető egyeteme, az ELTE biztosított helyett a konteós bemutatónak. A professzorok egybehangzó tiltása miatt az előadás végül a Lurdy-házba került át.


hirdetés