A magyar együttes a csoportkörben Tajvant és Argentínát simán verte, az oroszoktól viszont kikapott, majd a szerdai nyolcaddöntőben 54-48-ra legyőzte Olaszországot a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A csehek ugyancsak 2/1-es mérleggel zárták a csoportkört - a később érkezett Mali nem tudott kiállni ellenük, így azt a meccset 20-0-lal az ő javukra írták -, majd két napja 74-64-re verték a brazil válogatottat.

Az MTI tudósítása szerint Cziczás László szövetségi edző együttese 7-2-vel kezdett, majd folyamatosan vezetve nyolc ponttal elhúzott (24-16) főként Boros Júlia révén. A 2018-ban U16-os Eb-ezüstérmes csapatra építő csehek négy pontra felzárkóztak, ám a 17. percben már 38-28 állt az eredményjelzőn. A hazaiak hat perc alatt csak négy pontot hoztak össze, de az ellenfél sem brillírozott, így a nagyszünetben 40-35 volt az állás.

Térfélcsere után a magyarok őrizték öt-hatpontos előnyüket, ekkor Madár Eszter és Dombai Réka is remekelt, mígnem a 28. percben egy pontra olvadt a különbség (47-46). Az 57-52-ről induló zárószakaszban Sitku Zsuzsanna, majd Boros triplájával újra tíz ponttal meglépett a Cziczás-csapat, a túloldalról hat perc alatt csak hat pont érkezett.

Végig vezetve győzte le Csehországot, elődöntős női válogatottunk az U19-es világbajnokságonhttps://t.co/SsNMLXzHR8

- Hunbasket (@Hunbasket1) August 13, 2021

Innentől a mintegy ötszáz szurkoló által buzdított hazai válogatott már nem engedte ki a kezéből a meccset, és ötödik vb-mérkőzésén aratott negyedik sikerével bejutott a négy közé.

A magyarok legeredményesebb játékosa Boros Júlia lett 23 ponttal.

Az első magyarországi kosárlabda-világbajnokságon a házigazdák a szombati elődöntőben az amerikaiakkal vagy a spanyolokkal találkoznak. A másik ágon a Kanadát legyőző ausztrálok az oroszokat óriási meglepetésre kiverő Malival játszanak.

A magyarok korábban sohasem jutottak elődöntőbe, 2005-ben a 8., 2017-ben a 9., 2019-ben pedig a 10. helyen zártak.

U19-es női vb, negyeddöntő

Magyarország - Csehország 78-71 (26-22, 14-13, 17-17, 21-19)
a legjobb magyar dobók: Boros 23, Madár, Dombai 17-17

Ausztrália - Kanada 72-61
Mali - Oroszország 69-47

később:
20.30: Egyesült Államok - Spanyolország

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!