A házigazda magyar válogatott szerezte meg a bronzérmet a Debrecenben zajló U19-es női kosárlabda-világbajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón szinte végig vezetve legyőzte Malit, írta az MTI.

Kapcsolódó

Megvédte címét, ismét ifi Eb-t nyert a magyar női kézilabda-válogatott

A középdöntő után a fináléban is elverte a németeket.

Cziczás László szövetségi edző együttese hetedik debreceni meccsén csak 0-2-ig volt hátrányban, utána főként Boros Júlia és Dombai Réka remeklésével, a 15. percben már 10 ponttal elhúzott (30-20).

A túloldalon szinte csak a spanyol Gran Canariánál légióskodó Sika Kone termelte a kosarakat, aki az első félidőben egymaga 17 pontot dobott. A nagyszünetben 42-31 volt az állás, ekkor a triplák aránya 6:0 volt a magyarok javára.

Térfélcsere után rákapcsolt az ellenfél, hét perc alatt öt triplát is szerzett, ám Boros ötödik hármasa megnyugtatta a házigazdákat.

A csapat minden addiginál nagyobb különbségről, 62-49-cel kezdte a zárónegyedet, majd 67-51-nél az afrikaiak már megroppanni látszottak.

Dombai negyedszer is betalált kintről, a mali játékosok kétségbeesetten tüzeltek mindenhonnan, de elvétve találtak a gyűrűbe. Húszpontos előnynél eldőlt a meccs, a hajrá már igazi örömkosárlabdát hozott, a mintegy ötszáz szurkoló ovációja közepette. A magyarok legeredményesebbje Boros Júlia lett 25 ponttal.

A hazai válogatott az első magyarországi kosárlabda-világbajnokságon az első érmét szerezte meg az U19-es vb-k történetében.

Női kosárlabda, U19-es vb, bronzmérkőzés

Magyarország - Mali 88-67 (18-14, 24-17, 20-18, 26-18)
A legjobb magyar dobók: Boros 25, Dombai 18, Krasovec 10

Döntő:
Egyesült Államok - Ausztrália 70-52 (18-14, 18-14, 19-10, 15-14)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!