Magyarországi életkép, 2023.


Gyakorta készülnek vicces vagy meglepő képek a világot járó Google Street View-autókról, sokan sportot űznek abból is, hogy valamilyen módon felkerüljenek az utcaképeket készítő járművek fotóira. Most azonban egy nem szándékos esetről számol be a Sonline.

A Somogy megyei portál információi szerint a Balaton partján rátámadtak a Google egyik autójára. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy 11 óra körül egy férfi sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről.

A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A vicces Street View-képek rajongóinak rossz hír, hogy az eset minden bizonnyal nem fog felkerülni a népszerű utcakép-nézegetőre.

A lap kiemeli, hogy a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok soha nem beazonosíthatók.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!