Szeptember 18-án, vasárnap dönt az Európai Bizottság arról, hogy visszatartsanak-e európai uniós forrásokat Magyarországtól - közölte a testület az RTL Híradóval.


A Reuters szerdán azt írta, hogy értesüléseik szerint a Bizottság csaknem 6400 milliárd forint felzárkóztatási forrás felfüggesztését javasolhatja a Magyarország elleni folyó jogállamisági eljárásban a "korrupciós gondok" miatt. A pontos összeget egyelőre nem tudni, de a hírügynökség két európai uniós tisztviselőre hivatkozva azt állítja, hogy a 70 százalékot is elérheti a felfüggesztett források aránya a 2021-2027-es időszakra járó 22,5 milliárd eurónyi forrásból.

A kormánypárti politikusok ugyanakkor bizakodók. Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter az ATV-nek korábban azt mondta, hogy a bizottság által elvárt jogszabályokat jövő hétfőn a parlament elé terjesztik, Varga Judit igazságügyi miniszter szerint pedig nagyon konstruktívak voltak a tárgyalások az Európai Bizottsággal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!