Csoportos létszámleépítést jelentett be az ÁSZ. Egy hónapja sem volt, hogy kirúgták a sajtóosztály jelentős részét, és lecserélték a a főváros gazdálkodásának ellenőrzését vezénylő igazgatót a Windisch László vezette intézményben.


Csoportos létszámleépítést jelentett be az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a munkakörök számát mintegy 10 százalékkal csökkentve – derül ki az ÁSZ közleményéből. Mint a 24.hu írja, a május 1-jei hatályú leépítés a gyakorlatban azt jelenti:

Megkeresésükre azt közölte az intézmény, hogy a teljes állomány létszámának 7,55 százalékát küldték el, valamint be nem töltött pozíciókat szüntettek meg. A lépést a működés hatékonyabbá és takarékosabbá tételével, az adatalapú, a digitalizáció eszköztárát is felhasználó, felügyeleti jellegű intézmény kialakításával indokolták. Arra, hogy milyen posztokat érintett a leépítés, annyit válaszoltak, hogy a csoportos létszámleépítés érintette „az ellenőrzési és a támogató egységeket is, az egységeken belül számos különböző munkakört és státuszt.” Más forrásból a 24.hu úgy értesült:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!