Sírva hallgatta végig a bírót a 64 éves színész.


Ártatlannak találta a londoni esküdtszék Kevin Spaceyt, akinek így nem kell börtönbe vonulnia – írja a CNN.

A 64 éves hollywoodi sztárnak könnyek szöktek a szemébe, amikor az esküdtszék hétrendbeli szexuális zaklatásban és kétrendbeli egyéb súlyos szexuális bűncselekményben nem találta bűnösnek.

A vádak a 2004 és 2013 közötti időszakra vonatkoztak, amikor Spacey a londoni Old Vic Színház művészeti vezetőjeként dolgozott. Az Oscar-díjas sztár ellen négy férfi is vallott, állításuk szerint szexuális erőszakot követett el ellenük. Az ellene felhozott vádak között szerepelt: szexuális zaklatás, szeméremsértés és egy jóval súlyosabb, a beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerítés is, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetés is járhatott volna.

Christine Agnew ügyész úgy írta le Spacey-t, mint aki élvezetét lelte abban, hogy mást kiszolgáltatott, megalázó helyzetbe hozhatott. Egyik állítólagos áldozata azt mondta, a színész egy alkalommal egy kocsiban az ágyékához húzta a kezét. Egy másikuk szerint egy jótékonysági rendezvényen a sztár a lábára tette a kezét, amit fájdalmasan nagy erővel ragadott meg.

A születésnapját éppen ma ünneplő színész köszönetet mondott az esküdtszéknek, miután az három napon át tartó, 12 óra 26 perces tanácskozás után felmentette őt. Spacey végig tagadta az ellene felhozott vádakat, felmentése után pedig közölte: akár a visszatérésre is kész. A színész a Netflix egyik zászlóshajójának számító Kártyavár (House of Cards) sorozatot is kénytelen volt idő előtt otthagyni a szexuális zaklatási vádak miatt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!