Egy iskolaőr a nyakánál fogva ráncigált egy általános iskolás fiút idén májusban egy sármelléki iskolában. A bántalmazás következtében a diák nyolc napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett - írja a Telex a Zala Megyei Főügyészség közleménye alapján. A Keszthelyi Járási Ügyészség bántalmazás miatt emelt vádat az iskolaőr ellen.


A középkorú férfi 2020. augusztus 1-jétől volt iskolaőr a Sármelléki Általános Iskolában, ahol május 27-én, a 11 órás szünetben "fegyelmezési szándékkal" odament a sorakozó gyerekekhez, és rászólt az egyik 5. osztályos tanulóra, hogy maradjon csendben. Az iskolaőr úgy látta, hogy a tanuló nem fogad neki szót, ezért odalépett hozzá, a korláthoz nyomta, a nyakát megszorította és azt mondta:

ha nem leszel csendben te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy a kerítésig elszállsz.

Amikor az iskolaőr elengedte a fiú nyakát, azt is mondta: "ha vége lesz az iskolának, az iskola területén kívül úgy fel foglak pofozni, hogy elbőgöd magad".

Nemrég az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy egy iskolaőr gumibottal ütötte a gyerekeket Nyíregyházán.

A parlament 2020 júliusában nagy többséggel szavazta meg az iskolaőrség intézményét. Kásler Miklós a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy az iskolaőrök megjelenésével csökkent a verbális és a fizikai agresszió mértéke az iskolákban:

Az iskolaőrség megítélésünk szerint teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Abban a mintegy ötszáz köznevelési és szakképzési intézményben, ahol már több mint egy éve működik az iskolaőrség, csökkent a verbális és a fizikai agresszió mértéke, és az intézményvezetők egybehangzó véleménye szerint javult a tanulók, a pedagógusok biztonságérzete

- mondta a miniszter.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!