Vádat emelt az ügyészég az ellen a három nő ellen, akik idén áprilisban egy buliból hazafelé tartva elkötöttek egy csuklós buszt a sándorfalvi pályaudvarról, amivel aztán még egy órát mentek a környéken és Szegeden.

A vádirat szerint a vádlottak közül

ketten az autóbusz-társaságnál dolgoztak takarítóként, és tudták, hogyan lehet az autóbuszokat kulcs nélkül is nyitni.

„Kiegészülve egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal 2019. április 5. napjáról 6. napjára virradóra Sándorfalva központjában a játszótéren beszélgettek és italoztak, majd az autóbusz pályaudvarra mentek. Valamikor éjjel 2 óra körül a mintegy 55 millió forint értékű autóbuszt kinyitották”

írja az ügyészség a közleményében.

A lányok először csak azért indították be a motort, mert fáztak, és fűteni akartak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, azután egyikőjük a volán mögé ült, és először csak az állomáson tett néhány kört, majd a környékbeli tanyák közötti dűlőutakon is fordult egyet.

"Kalandjaikról" videót is készítettek.

Amikor visszamentek a buszpályaudvarra, elhatározták, hogy bemennek Szegedre egy dohánybolthoz, és egy hajnali műszakot kezdő ismerősüket is meg akarták lepni.

A vádlottak 4 óra körül érkeztek vissza Sándorfalvára, útközben Szegeden és Sándorfalván kidöntöttek két-két közlekedési jelzőtáblát. Ezzel a buszban mintegy 600 000 Ft kárt okoztak.

A Szegedi Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat és két, a busztársaságnál dolgozó fiatal felnőtt társát jármű önkényes elvételének bűntettével, míg a buszt vezető nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.