A férfi az egyik földszinti lakás erkélyéről ellopott valamit, amit a családapa észrevett és utána eredt.


Emberöléssel vádolják azt a 40 éves férfit, aki tavaly halálra késelt egy kétgyerekes családapát a XVI. kerületben - derül ki a Fővárosi Főügyészség hétfői közleményéből.

Az eset 2022. január 16-án történt a Futórózsa utcában. A vádlott az egyik társasház földszinti lakásának erkélyéről ellopott egy pár ezer forintos hálót. Ezt azonban kiszúrta a szomszédos társasház egyik erkélyén tartózkodó apuka, és lement az utcára, hogy kérdőre vonja az elkövetőt. Mire leért, addigra azonban a vádlott már elhagyta a helyszínt, az elvett horgász eszközt pedig eldobta.

A férfi ekkor felszólt a lakásuk erkélyén lévő feleségének, hogy értesítse a rendőrséget, majd ezután a tolvaj után indult. A vádlott azonban egy ponton megállt, elővetett egy kést, szembefordult az őt követő sértettel, és felszólította, hogy hagyja őt békén, különben megszúrja.

A támadó ezután továbbment, a sértett pedig megpróbált hazamenni, azonban az elszenvedett szúrt sérülés miatt, pár lépés után egyensúlyát vesztette és a földre esett. A járókelők mentőt hívtak hozzá, de az azonnali orvosi segítség ellenére a kórházba szállítása után meghalt.

A jelenleg is letartóztatásban lévő 40 éves férfit emberölés bűntettével vádolja a Fővárosi Főügyészség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!