Az új váci polgármester Facebookján közölte, nem kérnek a kormány pénzéből épített sportcsarnokból, mert egyszerűen nem tudnák fenntartani.

2017 végén döntött a kormány arról, hogy ad 5 milliárd forintot Vácnak egy multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok felépítésére, a sportcsarnok 3300 fő befogadására lenne alkalmas. Vácnak eddig fideszes városvezetése volt, ám az őszi választásokon az ellenzék nyert és a polgármesterük szerint ez nem jó ötlet.

Az új polgármester, Matkovich Ilona posztjában így ír a váci helyzetről:

hirdetés

"Keresem az alkalmat azonban, hogy felsőbb szinten elmondjam, melyek azok az évtizedes igények, amelyek valóban fontos a váciaknak. Ezekből néhány: az iskolaváros tereinek rendezése, a Madách giminek új tornaterem létesítése, a városi sportcsarnok felújítása, energetikai korszerűsítése, SZTK felújítása, kórház mellett parkolók építése, a városi strandfürdő és a Madách Imre Művelődési Központ felújítása, a férfi kézilabdacsarnok befejezése"

- áll a posztban.

Az új önkormányzat gazdasági – városfejlesztési bizottságának hétfői, első ülésén ugyanis úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés felmondását. A képviselőtestület jövő héten tartja az ülését, végső döntés akkor lesz.