Egy hatalmas vízvezeték tört el, a szükséges alkatrészt pedig csak napok múlva tudják beszerelni. Ezért a vízzel való spórolásra és palackos víz beszerzésére szólították fel az érintett területek lakosságát.


Komoly vízproblémákat okozhat egy nagy vízcsőtörés több településen is - derült ki Földvári László törökbálinti önkormányzati képviselő közösségi oldalára kitett tájékoztatóból. Mint írja:

Innen kerül a víz Érdparkváros, Törökbálint és Diósd egyes részeire.

"Mivel a 600-as vezetéken olyan jellegű meghibásodás van, amelyet csak speciális anyagokkal, idomokkal lehet javítani, két speciális csőkötő idomot kellett külföldről megrendelnünk, ami előreláthatólag pénteken (december 22-én) érkezik hozzánk. Ezzel reményeink szerint meg tudjuk javítani a vezetéket" - írta.

A pótlásként beállított vezeték kisebb kapacitású, de még tudják a vizet biztosítani.

Azonban azóta újabb "csőtörések keletkeztek más vezetékeken (Érd, Mecset u., Erzsébet u. Tárnoki u., Diósd Pacsirta u.), amely csőtörések negatívan befolyásolták a medencék tölthetőségét. Így mára olyan mértékben csökkentek a medence szintek, hogy azt valószínűsítjük, holnap Érd, II. III. IV. nyomásövezetben, Törökbálinton és Diósd egy részén vízhiány lesz, ami előreláthatólag szombat-vasárnapig eltarthat (a tervezett pénteki csőjavítás után idő kell az újra töltésekhez). Sóskúton és Pusztazámoron csak rövidebb idejű vízhiány várható, Tárnokon pedig az érdi I. nyomászónához hasonlóan valószínűleg nem lesz vízhiány (kivéve esetleges csőtörést abban a zónában)."

A bejegyzés szerint:

Tartálykocsikkal próbálnak segíteni, és arra kérték a lakosságot, hogy palackos vízből is vásároljanak nagyobb mennyiséget.

Csőzik László, Érd polgármestere pedig arról tájékoztatta a város lakóit, hogy időszakos vízhiányra kell készülniük. Ugyanakkor, ha spórolnak a vízfogyasztással, akkor csak rövidebb idejű vízkorlátozásra kell számolni. Víz ugyanis érkezik a medencébe, csak azok lassan telnek. A nagy vezetéket pedig csak az alkatrész megérkezése után tudják kijavítani.

- írta.

Forrás: ATV


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!