A vízvezetékek sorozatos repedése, törése miatt komoly vízhiány van a településen. A helyi önkormányzat palackos vizet oszt, az ígérik, hogy karácsonyra már lesz víz mindenhol.


Korábban mi is írtunk róla, hogy egy vízvezeték meghibásodása miatt komoly vízproblémák jelentkeztek Érden és Diósdon is. Néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, majd több meghibásodás is történt. Egy kisebb csővezetéken igyekeztek pótolni a kieső mennyiséget, de az lassabban tölti a medencéket. Ezért értesítették a lakosságot, hogy spóroljanak a vízzel és vegyenek palackos vizet.

A Blikk beszámolója szerint Diósdon harmadik napja okoz gondot a csőtörés okozta vízhiány. Az önkormányzat emberei ásványvizet osztanak.

Egy lakó a lapnak elmondta:

Ugyanakkor az egyik háznál nincs semmi víz, míg a másikban lassan ugyan, de csordogál a csapból.

A beszámoló szerint az is gondot okozott, hogy a vízszolgáltatás újraindításakor a régi csövek egy része nem bírta a víznyomást és sorra repedtek, törtek.

A helyzet miatt a Diósdon élő Shane Tusup is kiakadt:

„Kedves Diósd! Lássuk, jól értem-e... Szóval ti azt várjátok, hogy a terhes menyasszonyommal legkorábban szombatig víz és működő WC nélkül maradjunk?! Boldog karácsonyt!" – írta a közösségi oldalán.

Csőzik László, Érd polgármestere elmondta, hogy a javításhoz szükséges 600 milliléteres csövet most gyártották le és hozzák Olaszországból és várhatóan csütörtökön beszerelik a helyére.

„Amíg vízhiány volt, három lajtoskocsival szolgáltuk ki az adott városrészek lakosságát. Ha bárhol előállna újabb vízhiány, a lajtoskocsik készen állnak most is a bevetésre, már öt van belőlük. Most az a kérdés, a víztáróló objektumainkat tudjuk-e olyan mértékben utántölteni a főcső javításáig, hogy folyamatosan el tudjuk látni a lakosságot, különösen Érd északi felét, Törökbálintot és Diósdot" – közölte az Érd és Térsége Víziközmű (ÉTV) Kft.

Az önkormányzat az ígéri, hogy karácsonyra már senki nem marad víz nélkül.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!