Szerinte a Mi Hazánk elnöke olyan képtelenségeket beszélt, hogy „az egyszeri röpdolgozatot ellazsáló gimnazista is elszégyelli magát”.


Vita volt a Parlamentben hétfőn az ukrajnai háborúról és hazánk szerepéről a konfliktusban. Többek között felszólalt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke is, aki a jegyzőkönyv szerint a következőket mondta:

„Végig mellébeszélünk, hogyha mondjuk, a Krími Autonóm Köztársaság helyzetéről nem beszélünk, hogyha nem beszélünk arról, hogy éppen mi, magyarok vagyunk azok, akik a legnagyobb áldozatot hoztuk a XX. században a világbékéért Trianonnal. Amikor a trianoni békediktátumot minden nemzetközi jogot sárba tiporva rákényszerítették Magyarországra, és amikor aztán ezt a párizsi békeszerződéssel úgymond szentesítették, akkor vajon Ukrajna vagy bárki más szót emelt-e ez ellen? Szót emelt-e valaha? Szót emelt-e valaha a magyarokért?”

Ezt Ungár Péter LMP-s képviselő osztotta meg Facebookon, aki egyúttal keményen kritizálta is a radikális jobboldali politikust felszólalása miatt.

Szerinte „Trianon nem egy áldozat volt a világbékéért. A trianoni békediktátumot rákényszerítették hazánkra, ezt az áldozatot nem mi hoztuk. Ráadásul nem lett Trianon következménye a világbéke, hiszen az Osztrák-Magyar monarchia feldarabolása geopolitikai tragédia volt, és az egész I. világháborút lezáró békerendszer kudarcos volt, amit bizonyít, hogy rövid időn belül a II. világháború következett.” Megjegyzi azt is, hogy „a párizsi békeszerződés a II. világháborút zárta le, nem az elsőt. Így köze Trianonhoz nem volt.”

Végül a szomszédban dúló háborúval kapcsolatban is megosztja véleményét:

Szerinte Toroczkai mondataiban olyan „történelmi képtelenségek, szinesztéziák és tévedések olyan sorozata jelenik meg, hogy az egyszeri röpdolgozatot ellazsáló gimnazista is elszégyelli magát.”

„Aki a világmegfejtéseit könnyű hazugságokból, cinikusan szőtt összeesküvéselméletekből és egymás mellé elhelyezett komolyan hangzó, de értelmetlen szókölteményeiből fonja meg, az nem hazafi, hanem egy vásári bohóc” – zárja sorait Ungár Péter.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!