Ahogy arról mi is beszámoltunk, Kövér László a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról beszélt, hogy a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt "az egyébként magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása" a politikában szemlátomást megbocsáthatatlan bűnnek tetszik, de Gyurcsány Ferencnek vagy Horn Gyulának a "nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozata" szemlátomást a megbocsátható bűnök sorába tartozik.

Az Országgyűlés elnöke azt mondta, nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen "egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót" jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe.

A házelnök Horn Gyulát azonban "egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak" nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit "egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak" titulált.

hirdetés

Erre reagált most Horn Gyula fia, aki igen keményen odaszólt Kövér Lászlónak. Az Indexnek elküldött levelében azt írta, szerinte a választási kudarc a házelnök fejébe szállt, és ennek tudható be az is, hogy "különösen ízléstelen módon" a berlini fal leomlásának 30. évfordulójának környékén bélyegezte édesapját hazaárulónak.

"Köztudomású ugyanis, hogy Édesapám kulcsszerepet játszott a keletnémet menekültek kiengedésében, ami elindította azt a történelmi eseménysort, amelynek végpontját most ünnepeljük. Szerencsésebb tájakon az éppen kormányon levők elismeri az ellentétes politikai oldal történelmi érdemeit is, nálunk sajnos ehelyett a lejáratás és a történelem átírása dívik"

- írta levelében dr. Horn Gyula.

Ezen kívül megvádolta Kövér Lászlót azzal, hogy egykor MSZMP-tag volt (a nyilvános önéletrajza szerint viszont Kövér nagyapja volt tagja az MSZMP-nek, a házelnök csak az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában dolgozott tudományos segédmunkatársként). Mint írta, Kövér Lászlónak "a tükörbe nézve önmagával kell elszámolnia, hogy mennyire szilárd vajon az – az egykori lelkes KISZ titkári és MSZMP tagságra épülő - erkölcsi talapzat ahonnan ő az ítéleteit hirdeti.

"Meggyőződésem, hogy az ilyen nyilatkozatok csak mélyítik az árkokat, a méltatlan O1G és az Országgyűlést káromkodással lejárató hevületet, mert – és ezt szerintem még Kövér házelnök úr is tudja és érti - Édesapámat a mai napig sokan szeretik és tisztelik ebben az országban”

- véli dr. Horn Gyula.