Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ezzel kívánta jelezni, hogy van olyan párt, amely szerint mind az ország szellemi légkörének, mind a hallgatók lelki egészségének ártalmas a szellemi polgárháború rikoltozó ágyúinak célpont nélküli pufogtatása.


Erről is irt vasárnap délutáni Facebook-bejegyzésében Ungár Péter. A párt társelnöke szerint

hogy a közvetlen elnökválasztás üres lózung és aki a holnapi nap reggelén napirend előtti felszólalásban vesz részt az Országgyűlés munkájában, az késő délután már nem tudja hitelesen bojkottálni ugyanazt az ülésnapot az elnökválasztás alatt.”

A tüntetéssel ugyanakkor nem ér véget a bulivonat – folytatta Ungár. A Karácsony Gergelyt támogató koalíció olyan javaslatot nyújtott be néhány napja, melynek elfogadása esetén a Fővárosi Közgyűlés élne a felterjesztés jogával és felszólítaná az Országgyűlést, hogy módosítsa az Alaptörvényt a közvetlen elnökválasztás érdekében.

„Igen, jól olvasták. Ezzel az egésszel csak a kisebbik probléma az, hogy a következetesség nehezen olvasható ki belőle, hiszen néhány hete még azt kellett hallgatni a járatritkítással kapcsolatban, hogy a választók levágásra ítélt pulykák, akiknek a véleményét nem lehet egy olyan összetett kérdésben meghallgatni, mint az, hogy mikor jöjjön a busz.

A nagyobb probléma az, hogy

Erről pedig már van tapasztalatunk, pontosan tudjuk, hogy ennek a folyamatnak két vesztese szokott lenni: az ellenzék és a város maga” – írja Ungár, aki úgy gondolja: Budapest megérdemel egy olyan jelöltet, aki nem csupán eszköznek használja arra, hogy fix megszólalási lehetősége legyen minden ellenzéki tüntetésen, hanem az is érdekli, hogy mitől lesz jobb, élhetőbb és sikeresebb a város, erről beszél a kampányban, és a felhatalmazást is erre kéri.

„Karácsony Gergely sokadszorra bizonyítja, hogy nem ilyen jelölt. Ezért a köztársaság pártiak helyett itt az ideje a Budapest pártiak többségének a közgyűlésbe, hiszen akkor lehetne a felterjesztés jogával élni a HÉV-ek fejlesztéséről, a fővárosi kórházhelyzetről vagy a kiemelt beruházások és így a Rákos-Dubaj projekt ellen” – fejeződik be a poszt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!