Eddig összesen 1 millió 250 ezer forint bírságot kapott egy 71 éves férfi, amiért hétfőnként részt vesz az autós, dudálós tüntetésen. Ezt Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum szervezte, hogy a kormány veszélyhelyzet alatt hozott intézkedései ellen tiltakozzanak.

Az első öt alkalommal még csak dudáltak az autósok a Clark Ádám téren, utána már hangosan lejátszott zenével is feltűnést keltettek. A résztvevőket minden esetben feljelentette a rendőrség.

Köztük Szabó Gábort is, aki egy kivételével az összes hétfői tüntetésen ott volt. Először 750 ezer forintra büntették a kijárási szabályok és a közúti közlekedés szabályainak megsértése miatt, a második esetben pedig félmillió forintra, ekkor már csendháborításért is. Vagyis eddig összesen 1 millió 250 ezer forintot kell befizetnie bírságként

- számolt be róla az RTL Híradó.

A 71 éves férfinek egyébként havi 42 ezer nyugdíja. Még két szabálysértési határozatra vár, de abban reménykedik, hogy a negyedik alkalommal már csak 50 ezer forintra fogják büntetni.

hirdetés

A BRFK az RTL Híradó kérdésére azt közölte, hogy

a bírságok kiszabásánál minden esetben figyelembe vették, hogy valaki kapott-e már korábban is büntetést. Szabó Gábort pedig már többször feljelentették úgynevezett ligetvédőként.

Herczeg Zoltán divattervezőt is megbírságolták a tüntetéseken való részvételért, ő kétszer 120 ezer forintot kapott.

"Hogyha befejezem, hogyha abbahagyom két csekk után, akkor azzal elismertem, hogy becsicskultam és megijedtem és félek"

- mondta egy videóban.

A szervezők viszont bejelentették, hogy nem fognak többet így tüntetni, mert szerintük nem helyes úgy tiltakozásra kérni az embereket, hogy nem biztosak abban, mindenki ki tudja fizetni az irreálisan magas bírságokat. Az eddig összegyűlt büntetésekre gyűjtést indítottak.

Hadházy Ákos viszont egy videós bejelentkezésben azt közölte, nem hagyják abba a tiltakozást, más megoldást találnak ennek lebonyolítására.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés