„Magyarország a saját méretéhez képest így is elegendő akkumulátorgyárral rendelkezik. A külföldi igényeket pedig a magyar vízkincs kárára kiszolgálni nagyjából annyira zöld, amennyire nemzeti” – tette hozzá az LMP-s politikus.


A rendszer zavarát jelzi, ha Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter olyanokat nyilatkozik, hogy aki az akkumulátorgyárak ellen küzd, az a környezetvédelem ellen küzd - írta Ungár Péter a Facebookon.

Az LMP politikusa úgy véli, hogy ez akár örömteli is lehetne, hiszen „zavarban vannak, kapkodnak, azaz annak a jele, hogy jól állunk abban a harcban, amit ennek az őrült tervnek a megakadályozásáért folytatunk”.

Szijjártó Péter 2019-ben még azt állította: „Magyarországnak fontosabb az autóipar, mint a környezetvédelem” - emlékeztetett Ungár.

"Egy ilyen mondat után a tegnapi videót elég lenne oda iktatni, ahova való: a többi kétségbeesett hazugság közé"

– írta a politikus.

- tette hozzá.

"Amit a kormány mond, az az autógyárak narratívája, akik megpróbálnak túlélni, akik nem a mi jövőnket féltik, hanem a saját profitjukat. A zöld átállását nem az autógyárak fogják vezetni, hanem velük szemben fog megtörténni. Úgy lehet megismerni a kamuzöldeket, hogy ennek az ellenkezőjét akarják elhitetni

– írta a képviselő.

Ungár szerint az is furcsa kijelentés, hogy a német autógyárak a német gazdasági érdek ellenére települtek Magyarországra.

"Ezek az autógyárak azért települtek ide, mert itt kevesebbet kell fizetni a dolgozóknak, itt nem kell betartani a munkavállalói és környezetvédelmi jogokat és nyereségükből hat százalék adót kell befizetni a közösbe. Az így keletkező hatalmas profitot pedig szépen hazaviszik Németországba. Példának okáért csak az Audi több mint 4000 milliárd forintot lapátolt már így ki.

– írta Ungár.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!