Rákbetegsége után ismét bekerült az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kosárlabda-válogatott keretébe Gereben Lívia.

A szövetség (MKOSZ) honlapjának keddi hírében emlékeztetnek, hogy az Euroliga-főtáblás Szekszárd játékosa legutóbb a 2019-es Eb előtt volt kerettag.

"Bizakodással várjuk az előttünk álló selejtezőket. Látva a csoportot, nincs könnyű dolgunk, de mindent megteszünk azért, hogy továbbjutást érő helyen végezzünk. Sajnálom, hogy nem lehet velünk sérülése miatt a két győri lány, Weninger Virág, valamint Dubei Debóra" - fogalmazott Székely Norbert szövetségi kapitány.

A keret jövő hétvégén Szekszárdon találkozik és ott készül majd a november 11-i Spanyolország elleni hazai, valamint a három nappal későbbi izlandi mérkőzésre.

"Csoportunkból eredményei és játékosállománya alapján kiemelkedik Spanyolország válogatottja. Mivel velük kezdjük a csoportkört, már az első mérkőzésünk alapjaiban határozhatja meg a selejtezősorozatot. Szekszárdon remek hangulat várható, a helyi szervezőktől minden segítséget megkapunk a zavartalan felkészüléshez.

Bízom benne, hogy egy bravúros hazai győzelemmel tesszük meg az első lépést az Európa-bajnokság felé vezető úton

- nyilatkozta Pukler Gábor csapatvezető.

A válogatott még a románokkal van azonos négyesben a selejtező C csoportjában. A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű tornára a tíz első mellett a négy legjobb csoportmásodik jut ki. Ha Szlovénia és Izrael közül az egyik a 14 kijutó között lesz, akkor az ötödik legjobb csoportmásodik is mehet a tornára.

Ha mindkét házigazda a 14 kvalifikáló gárda közé kerül, akkor a hatodik legjobb csoportmásodik is kijut.

A selejtezőkre 2021. november 7. és 15., 2022. november 20. és 28., valamint 2023. február 5. és 13. között kerül sor.

A női válogatott kerete:

Aho Nina (DVTK), Dombai Réka (UNI Győr MÉLY-ÚT), Gereben Lívia (Atomerőmű SC Szekszárd), Goree Cyesha (Atomerőmű SC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata), Kányási Veronika (DVTK), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Raksányi Krisztina (CDB Clarinos Tenerife, spanyol), Studer Ágnes (Atomerőmű SC Szekszárd), Török Ágnes (UNI Győr MÉLY-ÚT), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!