Újabb részletek derültek ki az újfehértói vadászbalesettel kapcsolatban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság a Magyar Nemzet megkeresésére azt közölte, hogy a vadászat utáni fegyverek kiürítésekor sült el véletlenül az a golyós vadászpuska, ami halálra sebezte a két kilométerre lévő férfit a családi háza udvarán.

Azt írják, hogy a rendőrség a vadászat összes résztvevőjének lefoglalta a fegyverét, és ballisztikai, fegyvermesteri, orvos- és vadgazdálkodási szakértők bevonásával vizsgálják, hogy kik a felelősek a haláleset miatt.

A nyomozás eddig adatai szerint az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt a töltény, a fegyver tulajdonosa ráadásul nem a szabályok szerinti semleges irányba fordította a puskája csövét. A puska elsült, a lövedék pedig szerencsétlen módon a település irányába süvített el, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán levő férfit találta lapockán

- közölte a lap megkeresésére Fodor Rita szóvivő.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a rendőrség által lefoglalt fegyver egy golyós vadászpuska, és nincs gyanúsított még az ügyben.

Mint arról beszámoltunk, megdöbbentő vadászbaleset történt pénteken kora este Újfehértó belterületén. Egy férfi az udvaron beszélgetett, amikor eltalálta egy lövés a lapockájánál. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 kilométerre adták le az úgynevezett vétlen lövést.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Azóta folyamatosan hallgatják ki a tanúkat, de gyanúsítotti csütörtökig nem történt.

Döbbenetes vadászbaleset: két kilométerről leadott lövés ölt meg egy udvarán ülő férfit Újfehértón

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Kiemelt kép: Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!