Bajorországban újabb három ember fertőződött meg a koronavírussal - mondta kedd este a müncheni egészségügyi minisztérium szóvivője.

Mindhárman kapcsolatban állnak az első, Németországban diagnosztizált beteggel. A Focus szerint hozzá hasonlóan mindannyian a Webasto starnbergi egységében dolgoznak.

Mint beszámoltunk róla, nem Kínában, hanem Bajorországban okozhatta a megbetegedést a koronavírus az első megerősített németországi esetnél, bizonyítva, hogy a vírus Kínán kívül is terjed. A 33 éves német férfi, egy autóipari beszállító cég, a Magyarországon is tevékenykedő Webasto munkatársa, stabil állapotban van. Egy kínai kolléganője fertőzhette meg, aki részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában január 19-től 22-éig. A sanghaji nő szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt.

A betegeket egy müncheni klinikán izolálták. Nagyjából negyven olyan embert azonosítottak, akik szoros kapcsolatban lehettek a fertőzöttekkel, náluk szerdán elvégzik a kórokozó jelenlétét vizsgáló tesztet.

Szijjártó: hét magyart kell evakuálni a koronavírus gócpontjának számító tartományból

Légi úton menekítik ki őket, a gépek Franciaországból indulnak.

Kiemelt kép: a Webasto épülete. Fotó: Peter Kneffel/dpa


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!