A tengerentúli profi amerikaifutball-ligát (NFL) is utolérte a koronavírus-járvány, ugyanis megvan az első fertőzött játékos. A tavaly Super Bowl-résztvevő Los Angeles Rams centere, Brian Allen produkált pozitív tesztet. A klub közlése szerint a 24 éves játékos elveszítette ízlelését és szaglását, illetve influenzás tünetei vannak, írja az MTI.


Más sportágakban is történtek fontos bejelentések a koronavírussal kapcsolatban, Jordi Bertomeu, a férfi kosárlabda Euroliga ügyvezetője elmondta, az érintett klubokkal történt egyeztetést követően arra a döntésre jutottak, hogy legkésőbb július végéig be kell fejezniük a felfüggesztett szezont, mert különben annak káros hatása lenne a következő idényre. Bertomeu kiemelte, erről legkésőbb május végéig kell dönteniük.

Hozzátette, az eredeti időpontban és helyszínen - május 22-24. között Kölnben - biztosan nem lehet megrendezni a négyes döntőt, jelenleg új időpontot és olyan helyszínt keresnek, ahol egészségügyileg a legbiztonságosabb a rendezés, a házigazdákra pedig a világjárvány nem fejtett ki túl sok káros hatást.

Bertomeu elmondta, a négyes döntő helyett nyolcas fináléban is gondolkodnak, de a jelenlegi állapotokat tekintve zárt kapuk mögött. A 18 csapatot felvonultató sorozat alapszakaszából még hat forduló lenne hátra, a nyolc továbbjutó hely közül öt kelt el eddig.

A Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub múlt szombaton közölte, hogy egyik külföldi játékosa - akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - pozitív koronavírus-tesztet produkált. A klub csütörtökön bejelentette, hogy az érintett azóta újabb vizsgálatokon esett át, és mindkét tesztje negatív eredményt hozott.

Kiemelt kép: Jorge Lemus / NurPhoto / NurPhoto via AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!