A napokban derült ki, hogy a kormány, minden bizonnyal költségvetési okokból újabb gyorsforgalmi útszakaszokat tervez fizetőssé tenni, többek között a városok elkerülő gyűrűit, holott ezek azért maradtak korábban ingyenesek, hogy tehermentesítsék a nagyvárosok forgalmát.


Korábban megírtuk, hogy Karácsony Gergely indulatos Facebook-posztban reagált arra, hogy a kormány fizetőssé akarja tenni az egész M0 autópályát. Ezenkívül több fontos vidéki szakaszt is ez a veszély fenyeget, többek között az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakaszát.

Veres Pál, miskolc polgármestere is jelezte, nem hagyják szó nélkül a kormány terveit. A Borsod24.hu cikkében idézi a polgármester, miszerint

A polgármesternek 2020-ban sikerült elérnie, hogy ingyenes maradjon az elkerülő, azt ígéri, most is határozottan kiáll majd a kormány terveivel szemben.

A napokban azonban az Építési és Közlekedési Minisztérium bejelentette: módosítaná az útdíjak szabályait, többek közt fizetőssé tenné az M30-as, Miskolcot elkerülő szakaszát is. A tervezet társadalmi vitájára szokás szerint csak egy egy hetet szántak, ezért a polgármester azt ígéri, hétfő reggel az első dolga az lesz, hogy felvegye a kapcsolatot a Lázár Jánossal.

A portál az alábbi költői kérdéssel zárja cikkét:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!