Biztonsági őr pofozott meg egy idős férfit a Nyugati pályaudvaron szombat délután, miután vitába keveredtek – számolt be az RTL Híradó. Erről a csatorna egyik nézője készített felvételt.

A videón az látszik, ahogy a két sárga mellényes biztonsági őr hangosan vitatkozik a két idősebb férfival. A telefonnal készült felvételen nem hallani, pontosan min vesztek össze, azonban pár másodperc után durva dolgot rögzít a kamera.

Az egyik őr hirtelen arcon üti a vele szemben álló idős embert, aki a földre kerül. A társát is meglöki, olyan erővel, hogy ráesik a már földön fekvő férfira.

Közben trágár stílusban rászólnak a felvétel készítőjére is, hogy ne kamerázzon.

A másik őr mindezt tétlenül nézi, nem akadályozza meg a bántalmazást.

hirdetés

A két földre került férfi végül lassan feltápászkodik, felveszik a táskájukat, az őrök pedig egyszerűen tovább sétálnak – ítt ért véget a felvétel.

A Híradó megkeresésére a MÁV-nál elhatárolódtak az esettől. Elmondásuk szerint az azóta az interneten is terjedő felvételen látható őrök nem az ő alkalmazásukban állnak, hanem egy külsős őrző-védő cég dolgozói.

"Amint értesültünk erről a felvételről, azonnal felszólítottuk ezt a szerződéses partnerszolgáltatót, hogy vizsgáltassa ki, mi történt pontosan. Egyúttal megerősítettük a korábbi elvárásunkat, hogy semmilyen durvaságnak nincs helye sem a vonatokon, sem az állomásokon"

– mondta el Biber Anett, a vasúttársaság szóvivője.

Egyelőre nem tudni, mikorra lehet eredménye a vizsgálatnak, nem tudni. Így az is csak később derülhet ki, hogy az idős férfiakat bántalmazó őr és társa kap-e bármilyen büntetést a történtek miatt.


hirdetés