Szombaton koncertre, bábszínházra, kézműves foglalkozásokra vihetjük a kicsiket, együtt tehetjük próbára ügyességünket hagyományőrző és modern játékokon, de kis szőrös állatokat is simogathatunk.


A Múzeumok Éjszakáján kiemelt figyelmet kapnak a családok és a legkisebbek is. A résztvevő intézmények összesen 438 izgalmas gyerekprogrammal készülnek országszerte a június 24-ei eseménysorozatra.

A Mesemúzeumban a hét próba kiállása után magyar népi motívumokkal lehet ismerkedni, interaktív foglalkozásokon.

Az Aeropark repülőmúzeum a szokásos programok mellett idén tüzes-vizes játszóházzal is készül.

Az Összetartozás Házába rendhagyó történelemórával, betyártanodával csalogatják az ez iránt érdeklődő gyerekeket.

A Magyar Nemzeti Múzeum 16 éves kortól ajánlja azt az óriás társasjátékot, ami a szabadságharc után emigrált magyar politikusok kalandos életét mutatja be.

A Magyar Természettudományi Múzeum pedig idén Latin-Amerikát hozza el az épület falai közé:

Az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park gladiátorbemutatóval, a Ludwig Múzeum plüssállatokból készülő installációval készül, ahová elvihetünk egy saját plüsst is, ami a közösen elkészített alkotás része lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál ki lehet próbálni a meteorológiai munkát, a Rendőrmúzeumban pedig lovas és kutyás bemutatók lesznek.

Vidéken a dunaföldvári várban kalandok, bátorságpróbák várják a gyerekeket, a békéscsabai Munkácsy Emlékházban hangszerekkel ismerkedhetnek, a nyíregyházi Kállay Gyűjteményben pedig egy óriási LEGO kép kirakásába is bekapcsolódhatnak.

Budapesten a belépésre jogosító karszalaggal ingyenesen használhatók a BKK kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi buszjáratai.

A programokat a https://muzej.hu oldalon lehet áttanulmányozni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!