Debrecen és Mátészalka között rendszeresen üzemképtelenné válnak nyílt pályán az M41-es mozdonyok, ezért gyakran több mint egy órát késnek a vonatok – kezdi YouTube-ra feltöltött videóját a Mátészalkaleaks nevű civil csoport, akik a vonalon futó szerelvények felújítását és az utazási körülmények javítását szeretnék elérni.

Most a csapat "túlélőcsomaggal" készíti fel az utasokat a vonatúttal járó tortúrára: többek között ásványvizet, szőlőcukrot, üdítőt, zsebkendőt és keresztrejtvényt is csomagolnak a MÁV áldozatainak. Emelett szórólapot is adnak a közlekedőknek, amelyben ismertetik a céljaikat.

A társaság arra kéri a vasúttársaságot, hogy irányítsanak át jobb állapotú mozdonyokat a Mátészalka-Debrecen vonalra, a jelenleg futóknál pedig tervezzenek be nagyobb karbantartásokat.

Lapunk egyébként egy témában jártas szakértőtől megtudta, hogy technikailag nem a MÁV, hanem alvállalkozója, a MÁV Start Zrt. felelős a mozdonyok, vasúti személykocsik működtetéséért. Azonban a mozdonyok vagy a kocsik cseréje önmagában mindössze az utazási komfortot tudja növelni, hiszen az új szerelvények sem léphetik át azt a sebességet, amit a pálya állapota megenged.

A Mátészalkaleaksnek nem ez volt az első látványos akciója. Korábban többször is megkísérelték leelőzni csigajelmezben futva a vonatokat.

hirdetés



hirdetés