Japán kutatók számos szempontot vizsgáltak, és azt is közreadták, hogy milyen százalékban hasonlítanak az ál-Putyinok az elnökre.


Már többször is felvetődött, hogy az orosz elnöknek több dublőre is lehet. Ezt a hivatalos szervek mindig cáfolták, ám most japán szakértők tudományos módszerekkel arra jutottak, hogy több Vlagyimir Putyin hasonmás is megjelenhetett nyilvános helyeken - írja az Index.

A japán kutatók arc-, testbeszéd- és hangfelismerő eszközöket használva vizsgálódtak, és arra jutottak, hogy legalább két olyan dublőre van Putyinnak, akik nyilvános eseményen helyettesítették őt.

Több közszereplését is elemezték, és úgy vélték, hogy az "igazi" elnök lehetett jelen például idén májusban a Vörös téren a katonai parádén.

Az arról készült felvételeket hasonlították össze például a 2022. decemberében készült videóval, ahol a Kírmi hídnál sétált. Itt

Ez a dublőr lehetett ott Mariupolban idén márciusban. Akkoriban többen is azt mondták, hogy egy "ál-Putyin" jelent meg.

A két dublőr között még kisebb a hasonlóság, köztük már csak 18 százalék egyezést találtak a japánok.

Egy beszédelemző is vizsgálta a felvételeket. Szerinte máshogy ejtenek szavakat és egyes hangokat. Bár a hangrögzítés miatt lehet torzulás, de szerinte ilyen mértékű nem valószínű.

A testbeszédeket elemezve úgy vélekednek, hogy például Putyin két korábbi találkozóján Hszi Csin-ping kínai elnökkel, valamint Aljakszandr Lukasenka belorusz elnökkel azonos személy jelent meg. Több más eseményt is vizsgáltak, ahol 75-86 százalék közti hasonlóság volt, így szerintük ott már dublőrök lehettek jelen. Azt is megfigyelték, hogy a valódi Putyin kissé megdőlve megy, míg a dublőrök kihúzzák magukat - nyilatkozták a szakértők.

VIDEÓ: A három Putyin-kép elemzése


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!