A tudomány csodálatos dolog, és aki ezzel nem ért egyet, egy sor érvünk van arra, hogy ezt bebizonyítsuk neki. Például az, hogy a tudománynak köszönhetően ma már bármiről lehet kutatást készíteni, beleértve az olyan témákat is, amelyek eddig sosem tűntek fontosnak, valójában azonban mindig is lázban tartották az egész emberiséget.


Például, hogy miért van az, hogy a lányok képesek elmenni télen egy szál harisnyában bulizni, anélkül, hogy halálra fagynának.

A témában végzett kutatómunkát a Floridai Egyetem egyik munkatársa, Roxanne Felig végezte el, kiindulópontja pedig nem mástól származik, mint a méltán világhírű amerikai rappertől, Cardi B-től. Tőle származik ugyanis az az örökbecsű mondat, hogy

it's cold outside but I'm still looking like a thottie because a hoe never gets cold

(hideg van kint, de még mindig úgy nézek ki, mint egy ribanc, mert egy kurva sosem fázik)

Felig most arra jutott, hogy Cardi B-nek igaza volt. Vizsgálódása során egy sor nőt meginterjúvolt, akik egytől egyig szórakozóhelyek, bárok előtt áldogáltak, jellemzően akkor, amikor a hőmérséklet 4 és 10 fok közé csökkent. A velük folytatott beszélgetésben azt tapasztalta, hogy aki nagyobb figyelmet fordított a megjelenésére, sokkal kevésbé érezte úgy, hogy fázna.

A kutató arra jutott, hogy a titok nyitja egyszerűen az öntárgyiasítás, vagyis azok a nők, akik dögösnek, kívánatosnak érzik magukat, kevésbé érzékelik a hideget, még akkor is, ha csak szellősen öltöztek és adott esetben tombolnak a mínuszok.

A nő szerint ez az állapot nem csak a hideg esetén áll fent, ugyanúgy megfigyelhető az is, ha a nők "tárgyiasult" állapotban vannak, azt is kevésbé érzékelik, hogy éhesek, szomjasak, esetleg fáradtak.

Arra nem tért ki a kutatás, hogy a jelenség vajon a férfiaknál is megfigyelhető-e.

Hasonló tudományos kutatást néhány évvel ezelőtt a 24.hu is végzett, akkor Katz Dávid fekete női harisnyában próbálta ki a téli hideget.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!