Texas állam kormányzójának hivatalos bejelentése szerint 20 ember halt meg és 26 megsebesült a szombati lövöldözésben, mely El Paso város Walmart nevű bevásárlóközpontjában történt.

  • a sebesültek közül egyesek állapota válságos
  • a halottak között három mexikói állampolgár, a sebesültek között hat mexikói van.

A merénylettel gyanúsított, ellenállás nélkül elfogott Patrick Crusius 21 éves, fehér férfi feltehetően gyűlöletből követte el a bűncselekményt - az Egyesült Államokban ez alatt azt értik, hogy a támadó a származásuk, bőrszínük, vallásuk vagy szexuális irányultságuk alapján választotta ki az áldozatait.

A lövöldözés alatt a Walmart zsúfolt volt, délelőtt tíz órakor mintegy háromezer vásárló és több száz alkalmazott tartózkodott az épületben.

A spanyol hírügynökség szerint idén ez volt a kétszáznegyvenkilencedik több személyt érintő lövöldözés az Egyesült Államokban.

Donald Trump elnök egy üzenetben borzasztónak és nagyon szomorúnak minősítette a történteket.

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy a rendőrség bemutatott egy biztonsági kamera által készített felvételt, melyen azt látható, hogy egy fegyveres fekete pólóban és drapp színű nadrágban belép a bevásárlóközpontba, illetve egy videót is, melyen rendőrségi autóba ültetnek egy ugyanilyen ruhába öltözött férfit.

Lövöldözés egy bevásárlóközpontban Amerikában, többen meghaltak

A texasi El Pasóban nyitott tüzet egy vagy több fegyveres.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!