Hétfőig kellene Donald Trumpnak aláírnia azt a gazdasági segélycsomagot a lakosság részére, amelyet hónapok óta halogatnak, és amelyet még mindig nem sikerült véglegesíteni - írja a CNN.

Az előző javaslatot a héten maga Trump vétózta meg a Twitteren egy videóüzenetben, mondván: az mindössze fejenként 600 dollárt biztosítana a nehéz helyzetbe került amerikai polgárok számára, míg ő a támogatást minimálisan 2000 dollárban határozná meg. Az elnökkel ebben a demokraták is egyetértettek.

Azóta újabb pénzügyi tervezet került a szenátus elé, amelyet a demokraták dolgoztak ki. Ebben már a Trump által követelt 2000 dollár szerepelt, azonban a republikánus képviselők támogatását nem nyerték el vele.

A csomag sorsa így továbbra sem dőlt el, mivel Trump azóta nem jelzett vissza az eredeti tervezettel kapcsolatban. Ha hétfőig sem írja alá, akkor a rászoruló amerikaiak ismét határozatlan ideig segély nélkül maradhatnak. A most következő hétvégéig újabb 12 millió munkanélküli maradhat segély nélkül, miközben sokaknak január 1-jén esedékes a havi bérleti díj befizetése.

hirdetés

Trump eközben a Fehér Ház szóvivője szerint “fáradhatatlanul dolgozik” az ügy megoldásán, folyamatosan egyeztet és találkozókat tart. Ehhez képest az elnök a floridai Mar-a-Lago rezidenciáján tartózkodik, ahol legutóbb golfozás közben fotózták le.



hirdetés