Speciális képesítés kell a rendkívül toxikus szer használatához, ezzel szemben a két férfi engedély nélkül adta-vette egymás között a mérget.


Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség két férfivel szemben, akik éveken keresztül adták-vették egymás között a vakondirtáshoz használt mérget, mellyel öngyilkosságot követett el egyikük kiskorú gyermeke.

A vádirat szerint az egyik férfi egy Csongrád-Csanád megyei kisvárosban kertészeti termékeket forgalmazó cég raktárosaként dolgozott. 2017-ben egy helyi ismerőse megkereste azzal, hogy segítsen neki a kertjében elszaporodott a vakondok megfékezésében. Ezután a raktáros három éven át szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, melyet továbbadott a másik férfinak.

A szert kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, mivel nagyon mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek belőle. A két férfi egyike sem rendelkezett ezzel a speciális képesítéssel.

A járási ügyészség méreggel való visszaéléssel vádolja a két férfit, akiknek a bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!