Orosz Mihály Zoltán a fehérgyarmati éjszakában szúrta ki a civil rendőrautót, amely felkapcsolt fényszórókkal állt az úttesten, szembe a forgalommal, így mérte a járművek sebességét.


Véleménye szerint szabálytalanul traffipaxozó rendőröket kért számon Orosz Mihály Zoltán Fehérgyarmaton még február elején az esti órákban, és emiatt bejelentést is tett a helyszínről a rendőrségnél. A volt érpataki polgármester videóra vette az esetet, a felvétel pedig már több mint 900 ezres megtekintésnél jár a Facebookon.

Orosz Mihály Zoltán leginkább azt nehezményezte, hogy a sebességmérést végző szürke Opel az úttesten állt a forgalommal szemben, miközben elfoglalta legalább a fél forgalmi sávot, ezért némelyik érkező autó a záróvonal átlépésére kényszerült, hogy kikerülje. Emellett a traffipaxos járműnek fel voltak kapcsolva a lámpái, ami a korábbi polgármester szerint zavarhatta a szemből érkezi sofőröket.

Az esettel kapcsolatban a Telex megkereste a rendőrséget, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól pedig azt a választ kapták, hogy a nyilvánosságra hozott videófelvétel nyomán a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vezetője parancsnoki tényfeltáró vizsgálatot rendelt el.

Pető Attila, a Kreszprofesszorként ismert közlekedési szakértő a Telexnek azt mondta, a KRESZ alapján a rendőrök megtehetik, hogy akár a forgalommal szemben, a sávban állnak meg traffipaxozni, ha a járműforgalmat indokolatlan mértékben nem akadályozzák vele. Viszont álló járművön tompított fényszórót nem használhatnak.

A forrás azt is elmondta, a videó alapján a bemérési szög, valamint a járdán álló tábla és sövény miatt máshova nem nagyon tudott volna állni a traffipaxos autó.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!