Az internetes szállásközvetítő cég péntekre ígérte az érintett magyar szállásadóknak, hogy rendezi a tartozásait, de ez a legtöbb esetben nem történt meg. A Booking.com technikai fennakadásokra hivatkozik.


Ígérete ellenére továbbra sem rendezte tartozásait a Booking.com az érintett magyar szállásadók többségével szemben – írja a 24.hu.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy már a GVH is vizsgálja, miért nem fizet a Booking.com a szállásadóknak egy hónapja. Az internetes szállásfoglaló cég üzleti modellje szerint a világ minden részén lévő szállásadók szerződnek a Booking.commal, amely informatikai rendszerét és nevét adja az üzlethez.

Ám nyár elején a cég arról értesítette ügyfeleit, hogy rendszerén informatikai karbantartást végeznek, ezért a kifizetések július 24-re csúsznak. A jelzett időpont elmúlt, de pénz még nem érkezett meg a szállásadókhoz. Ez a probléma azokat a szállásadókat érinti, akik folyószámlájukra várják a korábban a Booking.com felületén befizetett pénzt.

Legutóbb péntekre ígérte a cég az érintett magyar szállásadóknak, hogy rendezi a feléjük fennálló tartozásait, azonban ez a legtöbb esetben mégsem valósult meg. A Booking.com gyakran milliós nagyságrendű összegekkel tartozik.

„Sajnálattal értesültünk róla, hogy egyes partnerek nehézségekbe ütköztek, és sürgősen dolgozunk azon, hogy a tervezett rendszerkarbantartás miatt késedelmet szenvedett kifizetéseket újraindítsuk. Megerősíthetjük, hogy a kifizetések feldolgozása megtörtént, így annak hamarosan a partnereinknél kell lennie” – válaszolta a 24.hu kérdéseire a Booking.com még július 27-én.

Kassay Tamás, a Spabook turisztika szakportál főszerkesztője azt mondta, a Booking.com második negyedéves pénzügyi adatai alapján a cégnek nincsenek anyagi gondjai, és valóban technikai nehézségek miatt utalja át egyre nagyobb késéssel tartozásait a szállásadók számára.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!