Borzasztó szorosan alakult a múlt vasárnapi időközi választás Budapest XXII. kerületében. Budafok-Tétényben egy helyi képviselői helyért mérkőzött meg a kormánypártok jelöltje, Krieger Krisztina, valamint az ellenzéki pártok által támogatott Kapitány Alexandra. A végén Krieger mindössze 10 szavazattal nyert. A Momentum Mozgalom nem hagyta annyiban az eredményt, a szerintük szabálytalan kampány miatt a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordult.

Kapcsolódó

Vasárnapi időközik: a Mi Hazánk megtartott egy falut, az ellenzék nagyon szűken bukott egy budafoki képviselői helyet

Két falu polgármestert, egy budapesi kerület önkormányzati képviselőt választott.

Azt állította a párt, hogy a fideszes kerületi polgármester, Karsay Ferenc "törvénytelenül, több alkalommal az önkormányzat felületein, azaz közpénzből, a lakosságot egyoldalúan tájékoztatva kampányolt a Fidesz jelöltje mellett".

A választási bizottság a Momentum szerint megállapította csütörtökön, hogy Karsay és Krieger megsértették a választási eljárásról szóló törvényt. Erról Havasi Gábor, a fővárosi közgyűlés momentumos tagja számolt be Facebook-oldalán. A párt szerint ez a döntés született:

A Fővárosi Választási Bizottság csütörtöki határozatában megalapozottnak találta a Momentum indoklását és megváltoztatta a Helyi Választási Bizottság döntését, azaz a választási kampányban sérült a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, illetve a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelménye. Vagyis Karsay Ferenc és törvénytelenül kampányoltak!

Megnéztük Karsay és Krieger Facebook-oldalát, még nem reagáltak e felületeken a döntésre. Meg is kerestük az ügyben a kerületvezetést, ha válasz érkezik, frissítjük a cikket.

(Kiemelt kép: Karsay Ferenc [Fidesz-KDNP] polgármester beszédet mond a Székelyföld autonómiájáért tartott őrtűzgyújtás előtt a XXII. kerületi Tóth József utca és Kossuth Lajos utca sarkánál lévõ dombnál 2021. október 31-én.)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!