Távozik a rádió legfontosabb zenei szerkesztője is, akihez a Szimfonik Live és a Petőfi Akusztik műsorok is köthetők. Úgy tudjuk, hogy az M1-nél és az M5 kulturális csatornánál is voltak elbocsátások.


Legalább 15 embert kirúgtak a Petőfi Rádió 20 fős állományából – tudta meg a Telex. Felmondtak a rádió legfontosabb zenei szerkesztőjének, Borcsik Attilának is.

A Telex szerint a dolgozóknak a héten küldtek belső körben egy emailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni. Ebből már sejthető volt, hogy leépítésekről lesz szó.

A Telex úgy tudja

Kirúgták a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőit és műsorvezetőit, illetve a DJ Izilként ismert Borcsik Attilát is. Ő 2007 óta dolgozott a rádiónál, és hozzá köthető a nagy sikerű Szimfonik Live és a Petőfi Akusztik műsorok létrehozása és fejlesztése is.

A rádió kirúgott dolgozói egymás után teszik közzé a búcsúzó posztjaikat a Facebookon. Elköszönt például Nagy Natasa, Csáki Attila és Bekker Dávid is.

„Miközben dolgozik bennem a sok emlék, meg persze néhány válasz nélküli kérdés, nagyon tetszik a látvány előre. A korábbinál jóval kipihentebb verziómra egy izgalmas folytatás vár” – írta Bekker a bejegyzésében.

A Telex cikkében emlékeztet, hogy

Májusban az MTVA szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal, és ezután az IKO Kft. vette át a műsorok készítését. Az IKO Kft.-t május 18-tól 2024 februárjáig bízták meg petőfis műsorok készítésével, a megbízás értéke 696 millió forint.

Eközben a Média1 arról ír, hogy az MTVA nettó 70 millió forintot fizethet ki különféle közvélemény-kutatások elkészítéséért a következő egy év során a Társadalomkutató Kft.-nek. Ezek között van egy „zenei ízléstesztet” is, amelynek során a rádióikban lejátszott zeneszámokról kérdeznek majd 100 hallgatót Budapesten, 100-100 főt pedig 2 vidéki nagyvárosban.

A Szeretlek Magyarország információi szerint ha nem is ilyen mértékben, de

Itt operatőr és rendező elbocsátásáról tudunk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!